top of page

Het team


Ons team bestaat uit 8 enthousiaste leerkrachten. Een ieder heeft zijn of haar eigen talent/specialisatie:

 

Groep 1/2: juf Eva. Talent: muziek. Directrice. 
Groep 1/2: meester Simon. Talent: dans.

Groep 3: juf Lianne. Talent: drama. IB-er.
Groep 4: juf Roos. Talent: sport.
Groep 5: juf Marijke. Talent: beeldend onderwijs. Taalcoördinator.
Groep 6: juf Chanine. Talent: koken. Rekencoördinator.
Groep 7: meester Martijn. Talent: wereldoriëntatie.
Groep 8: juf Annelies. Talent: drama. 

 

Daarnaast zijn er op onze school de volgende personeelsleden aanwezig:

 

-IB-er. De Intern Begeleider houdt zich bezig in de school met het vormgeven van het beleid, het aansturen van de veranderingen, het begeleiden en coachen van leerkrachten, verspreiden van actuele informatie en kennis, het begeleiden van het team en het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de opbrengsten. (Forrer, z.d.). De intern begeleider is een leerkracht die zich heeft gespecialiseerd.

-RT-er. De Remedial Teacher is een specialist van buiten de school. De remedial teacher zorgt voor extra ondersteuning aan de kinderen die zwak scoren (Pameijer, z.d.).  Zij richt haar diagnostiek op wat een leerling nodig heeft. In samenwerking met de leerkracht, ouders, IB-er en het kind maakt zij een analyse. Uit deze analyse stelt zij een plan van aanpak op.

-Taal/reken coördinator. De taal/reken coördinator is een gespecialiseerde leerkracht. Deze leerkracht is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het taal/reken onderwijs. (Forrer, z.d.) De taal/reken coördinator kiest de best bijpassende methodes en zorgt ervoor dat iedere leerkracht zijn taal- en rekenonderwijs zo efficiënt mogelijk vormgeeft. Zowel de taal als de reken coördinator komt één keer in het jaar op bezoek bij de leerkracht om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. Wanneer dit onvoldoende is, zullen de coördinator en leerkracht samen een plan opstellen om het onderwijs te verbeteren. Verder zorgt de taal/reken coördinator dat hij op de hoogte blijft van de ontwikkeling omtrent het taal- en rekenonderwijs en dat dit bij alle leerkrachten terecht komt.

-Kok (voor middageten). Op onze school eten de leerlingen tussen de middag op school. Zie het kopje Eten en drinken

-Schoollogopedie. In onze school is altijd een logopediste aanwezig. Wij hebben hiervoor gekozen omdat wij leerlingen zoveel mogelijk willen helpen binnen de school. De schoollogopediste is direct verbonden aan de ondersteuning van het onderwijs. De schoollogopediste behandelt kinderen met spraak- en taalproblemen, achterstanden en werkt nauw samen met de leerkrachten, ouders en andere betrokken personen. (onbekend, 2008)

-Fysiotherapeut. In onze school is er drie dagen per week een fysiotherapeut aanwezig. Ook hiervoor hebben wij gekozen vanuit het oogpunt dat wij leerlingen zoveel mogelijk willen begeleiden binnen de school. Ook vinden wij het erg belangrijk dat iedere leerling een goede lichamelijke gezondheid heeft. Binnen onze school zorgt de fysiotherapeut ervoor dat leerlingen met problemen worden geholpen, maar ook dat problemen worden voorkomen. In het artikel: 'Sportief bewegen tijdens de levensloop' (Santrock, 2007) wordt beschreven dat slechts 22% van de leerlingen op de lagere en middelbare school 30 minuten per dag bewegen. Dit zorgt voor overgewicht op zeer jonge leeftijd. De leerkracht kan signaleren dat een leerling overgewicht heeft en kan dan samen met de fysiotherapeut een plan opstellen om de leerling zo goed mogelijk te begeleiden naar een gezonder leven.

-Leerkrachten. In onze school zijn 8 leerkrachten aanwezig. Alle leerkrachten hebben een PABO-diploma en zijn gespecialiseerd in één creatief vak. Op deze manier kunnen wij de leerlingen op een breed gebied ontwikkelen en leren de leerlingen hun eigen interesses kennen. De verschillende creatieve vakken die de leerkrachten beheersen, zijn: muziek, sport, beeldend onderwijs, koken, wereldoriëntatie, dans en drama.

-Directrice. De directrice heeft een PABO diploma en is gespecialiseerd rondom het leidinggeven op school. De directrice is het aanspreekpunt voor iedereen in de school. De directrice is uiteindelijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de school en zorgt ervoor dat de school zich blijft vernieuwen en ontwikkelen.

-Vakleerkrachten. De vakleerkrachten worden ingezet om de kwaliteit van de creatieve vakken van de leerlingen te verbeteren. Leerlingen kunnen zich verder verdiepen dan de kerndoelen aangeven. Zij geven zelf aan waarin zij zich willen ‘specialiseren’.

-Onderwijsassistenten. De onderwijsassistenten zijn er om groepjes kinderen te begeleiden die ergens op uitvallen of juist extra uitdaging nodig hebben. Op deze manier krijgt iedereen de aandacht die hij/zij verdiend. 

 

 

bottom of page